השתלה דנטלית בשיטת OSSEODENSIFICATION

OSSEODENSIFICATION

אנו גאים לסייע לכם עם עוד אחת מטכנולוגיות פורצות הדרך (לא פחות מכך) בנושא שתלים דנטלים ומילוי עצם, אותה אנו מיישמים בהצלחה רבה במרפאתנו.

מהם היתרונות הברורים עבורך כאשר נבצע השתלה דנטלית בשיטה זו ?

  1. נגדיל באופן ניכר את סיכויי ההצלחה. יציבות ראשונית וחיבור ראשוני מצויינים, אשר נשמרים לאורך כל קליטת השתל.
  2. מאפשר לבצע שתל ובאותו הרגע גם להעניק כתר. עוצמת הכנסה גבוהה משמעותית מהשיטה המסורתית, ברוב המוחלט של המקרים, דבר המאפשר לבצע שתל ובאותו היום להעניק כתרים זמניים שיניים זמניות (כתרי מעבר).
  3. פותר את הבעיה על מילוי עצם. פותר מגוון רחב של בעיות הקשורות עם חסר עצם נרחב גם ללא מילוי עצם ממקור חיצוני. בסרטון (למטה) ניתן לראות אילוסטרציה להרחבת עצם במהלך הקידוח המיוחד, ללא צורך בעצם נוספת ממקור חיצוני. (עד לפני כניסת טכנולוגיה זו, במקרים מהסוג המתואר, היינו חייבים לבצע מילוי עצם מקדים להשתלה או יחד עם ההשתלה, דבר המאריך את זמן הריפוי ומיקר באופן משמעותי את פרוצדורת ההשתלה).
  4. פותר במרבית המקרים את הצורך בהרמת סינוס פתוחה. נסביר זאת בפוסט נפרד (מי מכםן שנאמר לו/ה כי זקוקה להרמת סינוס , נשמח לבחון את המקרה ולהסביר באופן פרטני, אלו פתרונות נהדרים קיימים במרפאתנו, על מנת להימנע מהרמת סינוס פתוחה).

לזימון תור

 השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם, תוכלו גם להתקשר 09-954-5445.

    מהי השיטה המסורתית ?

    החדרת שתלים דנטלים בשיטה המסורתית מבוצעת על ידי הכנת קדח מתאים. הכנת הקדח המסורתית, בדומה לכל הכנת קדח, מוציאה חלק גדול מתכולת העצם, ולתוך הקדח המוכן אנו מבריגים את השתל. העצם אשר אנו מאבדים במהלך הקידוח המסורתי , יקרת ערך לאין שיעור. שלא לחשוב על התהליך בו אנו מתאמצים לבנות עצם חדשה (תהליך הנקרא אוגמנטציה = מילוי עצם) ולאחר מכן כשמגיעים להחדיר את השתל אנו, למעשה, מוציאים חלק מהתכולה אותה התאמצנו לבנות לטובת השתל.

    החדרת השתל דורשת עוצמת חיבור ראשונית טובה, על מנת שהשתל לא יזוז בזמן שהעצם נרפאית סביבו ועל ידי כך השתל נקלט. במקרים בהם עוצמת החיבור הראשונית חלשה, השתל עלול לזוז (תנועות מיקרוניות) ולהיכשל בקליטתו.

    בשיטה המסורתית, היינו מגיעים בהמון מקרים ליציבות ראשונית טובה, אך לא מצויינת. בחלק גדול מהמקרים, בהם היה צורך בעקירת השיניים, בקשנו מהמתרפאים להמתין שלושה חודשים עד שנה לריפוי ראשוני ורק אז לבצע את השתל. (קוטר שורשי השיניים גדול מקוטר השתלים במרבית המקרים, מה שמקשה על השגת יציבות ראשונית טובה של השתל במעמד עקירת השן, לכן נאלצנו להמתין, לבניית העצם כשלושה חודשים עד שנה)

    והיום….

    בשיטה המהפכנית, כפי שמודגם בסרטון, מבוצע אותו קדח, אך מבלי להוציא את תכולת העצם (כמו בקדח רגיל והמסורתי).

    המקדחים המיוחדים בהם אנו משתמשים (נוצרו 52 אבות טיפוס שונים עד להגעה לצורה האופטימאלית), ואופן ההכנת אתר ההשתלה, משאירים את כל תכולת העצם באתר ההשתלה (חלבונים בוני עצם, תאים עצם לסוגיהם השונים, מינרלים דוגמת סידן, פוספט ועוד), וגורמים לדחיסה של חומר העצם באתר ההשתלה ובכך מסייעים לכל התהליכים החשובים בדרך לקליטת השתל.